Cocoon Start

brand

Compleet pakket met diefstal en familiale

Allereerst een woning-, diefstal- en familiale verzekering. Maar ook extra’s zoals schade aan uw tablet en rechtsbijstand bij een huurgeschil.

Speciaal voor huurders: maar 25 euro per maand

Met Cocoon Start weet u meteen waar u aan toe bent! Bovendien betaalt u de premie wanneer het u uitkomt: maandelijks, om de 3 of 6 maanden of jaarlijks.

6 maanden gratis als u voor het eerst alleen gaat wonen

Eindelijk op eigen benen? Proficiat! DVV Verzekeringen doet u de eerste 6 maanden Cocoon Start cadeau. Handig toch? U hebt al kosten genoeg!

Wat is een woningverzekering?

Een woningverzekering dekt de schade aan uw woning en inboedel door brand, storm, overstromingen, glasbreuk enz. Het is dus veel meer dan alleen een brandverzekering.

Is een woningverzekering wettelijk verplicht?
Ja, indien het een huurwoning of huurappartement betreft in Vlaanderen of Wallonië, dan bent u sinds 1/1/2019 verplicht om uw huurdersaansprakelijkheid te verzekeren.

Hebt u nog andere verzekeringen nodig als huurder?
Een familiale verzekering is een aanrader om uw aansprakelijkheid na schade door een ongeluk te dekken. Bijvoorbeeld als u bij een vriend koffie morst op zijn tablet. Mooi meegenomen: bij ons zit zo’n familiale al in het pakket. Cocoon Start verzamelt namelijk alle verzekeringen die u nodig hebt als huurder van 30 of jonger van een appartement (max. 125 m2) of huis (max. 200 m2).

Waartegen bent u verzekerd met Cocoon Start?

Met Cocoon Start van DVV Verzekeringen kiest u voor een combinatie van verzekeringen én exclusieve voordelen speciaal voor jonge huurders. Daardoor bent u verzekerd tegen:

 • brand, storm, hagel, water, glasbreuk, overstromingen, diefstal enz.: alle waarborgen van de woningverzekering zitten in Cocoon Start.
 • schade aan derden veroorzaakt door u, door iemand die bij u inwoont of door uw huisdier: de waarborg van de familiale verzekering komt tussen. Schade die u toebrengt aan inwonende familieleden is niet gedekt.
 • schade aan tablets of computers: bijvoorbeeld als u er drank op morst.
 • noodgevallen in huis: 3 maal per jaar kan u onze bijstandscentrale bellen als u dringend een loodgieter of een slotenmaker nodig hebt. Voor gewone onderhoudswerken kan dat natuurlijk niet.
 • medische kosten bij verhuis: bijvoorbeeld als uw vriend zijn been breekt tijdens uw verhuis.
 • rechtsbijstand bij huurgeschillen: bijvoorbeeld als de eigenaar uw huurwaarborg niet wil terugbetalen, helpen we u.

U merkt het: met Cocoon Start krijgt u meteen een heleboel extra’s die het voor u nog gemakkelijker maken.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Heeft uw vriend een auto-ongeval bij het verhuizen? Dan komt Cocoon Start niet tussen.
 • Waterschade door grondwater wordt niet vergoed.
 • Niet verzekerd is onder meer diefstal van dieren.
 • Met Cocoon Start zijn uw huurwoning en inboedel verzekerd. Voor uw inboedel is dat tot max. 33.096,16 euro.

Franchise

 • Bij Cocoon Start geldt een franchise van 255,89 euro. Zelfs bij natuurrampen, waar de wettelijke franchise 1.259,31 euro bedraagt! 
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2017 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De woningverzekering Cocoon Start wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Kom bij ons langs of bekijk hier: